Menu

Blog over Pet Day Care & Boarding


Over ons

Blog over Pet Day Care & Boarding

Heb je je ooit afgevraagd waarom mensen hun honden naar Pet day Care & Boarding sturen? Nou, nu je deze blog hebt gevonden, zullen al jouw vragen beantwoord worden! Van harte welkom, mijn naam is Anton en dieren zijn al mijn hele leven mijn grootste passie. Iedereen wil het beste voor zijn of haar geliefde viervoeter, toch? Daarom vragen velen zich af of Pet Day Care & Boarding wel een goed idee is. De eerste keer dat ik mijn hond naar het dierenhotel bracht, voelde ik me enorm schuldig en jij vast ook! Maar je hoeft je niet langer schuldig te voelen, want deze blog legt perfect uit hoe de vakantie van je oogappel eruitziet!

Categorieën

Recente artikelen

Kattenpension weetjes en tips
19 februari 2018

De meeste Nederlandse katten bleven vroeger gewoon

Tijdelijke hondenverblijf: het hondenpension
10 januari 2018

Vakantie en de hond kan niet mee, wat nu? De trots

Kattenpension weetjes en tips

De meeste Nederlandse katten bleven vroeger gewoon thuis en kregen van de buurvrouw hun bakje met eten voorgezet. Ook werden ze tijdens afwezigheid van de baasjes wel uit logeren gestuurd bij familie of vrienden. Soms nam men ook iemand in huis om tijdens afwezigheid voor de kat en overige huisdieren te zorgen. Maar sinds de jaren '90 zijn de dierenpensions en kattenhotels in opmars. Volgens tellingen uit een onderzoek gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, waren er in 1998 ongeveer 385 dierenpensions actief, waarvan ongeveer 45 gespecialiseerde kattenpensions. In 2010 is dat aantal gestegen naar 500 dierenpensions en in 2014 was de schatting 750. Een forse stijging dus.

Kattenpensions in soorten en maten

Er zijn grote verschillen in de wijze van opvang, de behuizing en trouwens ook de behandeling die een kat krijgt bij een verblijf in een kattenpension. De kleine pensionnetjes bij mensen thuis, waar twee of drie katten tijdens de vakantie een plekje vonden, zijn langzamerhand aan het verdwijnen. Daarvoor in de plaats verschijnen steeds meer professionele dierenpensions. Honden, katten en ook andere gezelschapsdieren vinden een tijdelijk opvangadres bij deze commerciële dierenpensions en reserveren is vaak zelfs gewenst. Vooral tijdens de schoolvakanties en het wintersportseizoen zijn veel honden- en kattenpensions volledig bezet.

Certificaten en vergunningen voor kattenpensions

Om een dierenpension te openen heb je, buiten een geschikte locatie en veel liefde voor dieren, ook een diploma nodig: Het officiële certificaat 'Besluit houder van honden en katten'. Voor het behalen van dit certificaat dat trouwens ook benodigd is voor het oprichten van een dierenasiel, kennel of cattery moet de cursus Vakbekwaamheid honden en katten gevolgd worden. Bij het selecteren van een goed pension voor jouw kat of katten kun je het al dan niet hebben van een vergunning mee laten wegen in je keuze.

Welk soort kattenpension is het meest geschikt?

Dat verschilt zogezegd van kat tot kat. Is jouw kat of kater een echte vechtersbaas of juist een speelse kitten? Kan jouw kat goed alleen zijn of is het een echt gezelligheidsdier? Tijdens je afwezigheid wil je natuurlijk dat jouw kat of katten goed verzorgd worden. Daar betaal je tenslotte voor. Van kattenhotel tot aan logeerplekjes in het plaatselijke asiel: de keuze is aan jou! Sommige pensions hebben een heuse specialisatie zoals bijvoorbeeld opvang voor katten met diabetes of een huiskamer kattenpension, compleet met kleedjes en krabpalen in de verblijven. Durf te vragen wat de mogelijkheden zijn en als men geen antwoord geeft of geen rondleiding wil toestaan zoek dan maar liever nog even verder. Persoonlijke voorkeuren mogen zeker een rol spelen bij het kiezen van een geschikt kattenpension, als Dierenkliniek Dikketje DAP.